VaellusKalastus

 

   


« Takaisin

Karjalan kierros

Tyyppi: Pitkä polku
Vaikeustaso: (vaativa)
Sijaintipaikkakunta/-kunnat: Eno, Ilomantsi, Joensuu, Koli, Kontiolahti, Lieksa

KuvausKartta


Symbolit

 
Reitin kuvaus:
Karjalan kierros on yhteisnimitys valikoiduille vaellusreiteille Pohjois-Karjalassa. Niitä on markkinoitu Karjalan kierros -tunnuksen avulla, ja niiden ylläpitämiseksi on kehitetty erityinen reittivastaava-järjestelmä.
Suuri osa Karjalan kierroksen reiteistä on pitkiä, vähintään kahden päivän polkuja, kruununa yli 130 kilometriä pitkä Karhunpolku.
Osa Karjalan kierroksen reitistöstä muodostaa toisiinsa liittyvän pitkien reittien ketjun, jota kovakuntoinen vaeltaja voi patikoida halutessaan vaikka kuukauden. Ketjun toinen haara lähtee Joensuusta – Jaaman kierrokselta Kolinpolulle ja edelleen Patvinpolkua pitkin Karhunpolulle. Toinen haara lähtee puolestaan Möhköstä, josta Susitaival suuntaa luoteeseen kohti Patvinsuon kansallispuistoa ja Karhunpolkua.
Karhunpolulta voi puolestaan poiketa Aittokoskelta Koivujoen polulle ja nousta sitä myöten luoteeseen Mujejärven virkistysalueelle (n. 30 km Tammikämpälle). Mujejärveltä Peurajärven virkistysalueelle pääsee puolestaan Saramon Jotosta myöten (lähes 40 km). Peurajärveltä reitistö jatkuu pohjoiseen Hiidenportin kansallispuistoon. Sieltä voi jatkaa Kuhmon UKK-reitille tai Talonpojan taivalta Valtimolle Puukarin Pysäkille (n. 35 km). Talonpojan taipaleelta voi puolestaan kääntyä Vuokattiin menevälle UKK-reitille tai etelään kohti Kolia.
Saramon Jotoksella ja UKK-reitillä on syytä pitää kartta ja kompassi mukana.
HUOMIO
Mutama osuus pääosin 1990-luvun loppupuolella rakennetusta tai merkitystä reitistöstä on jäänyt hoitamatta, joten kartat ja kompassi on syytä pitää mukana.« Takaisin

 
©2004 PK Media Service Oy