VaellusKalastus

 

   


« Takaisin

Susitaival

Tyyppi: Pitkä polku
Vaikeustaso: (vaativa)
Sijaintipaikkakunta/-kunnat: Ilomantsi, Lieksa

KuvausKartta


Symbolit

 
Linkit: www.luontoon.fi, www.ilomantsi.fi

 
Muuta huomioitavaa:
Käyntikohteita lapsiperheille
Reitti soveltuu kalastusharrastajille
Reitin varrella on vetolauttoja
Reitin varrella on autiotupia

Reitin kuvaus:
Hiljaisuudesta pitäville lähes sadan kilometrin pituinen harjujen ja jokilauttojen taival Möhköstä Patvinsuolle. Möhkön ja Patvinsuon alueet soveltuvat lapsiperheille. Möhkössä lyhyt luontopolku ja koskikalastusalue. Patvinsuolla useita rengasreittejä ja Suomunjärvellä hienot hiekkarannat.

Möhkössä vanhanajan kyläkauppa (voi ostaa tuotteita irtotavara, esim. jauhoja, ryynejä yms. tarvitsemansa määrän) ja kahvila - Möhkön Puttiikki ja Serviisi Möhkönraitti 3 b http://www.mohkonputtiikki.com/
Elintarvikkeita myös Savottakahvila Möhkön Mantasta. http://www.mohkonmanta.net/

Lähtöpaikka: Ilomantsi, Möhkö.
Päätepiste: Lieksa, Patvinsuon kansallispuisto.
Pituus: 97 km, kävelyaika 4-7 päivää (23-15 km/pv).
Joensuusta: 96 km, Ilomantsin keskustasta 24 km.

Polun luonne: Metsä- ja harjupolkua, teitä, soita, pitkospuita, siltoja, 4 vetoköysilauttaa. Nousuja ja laskuja harjuille, kivikkoa. Polku katkeilee hakkuu- ja soranottoalueilla. Laajat metsähallituksen ja yhtiöiden talousmetsäalueet näkyvät alueen maisemassa metsänkäsittelynä.

Taukopaikat: Tulipaikkoja, 5 laavua, 3 autiotupaa, kaivo, lähde. Laavuilla ja autiotuvilla polttopuita katoksissa, myös kirves (ja saha).

Tarvittavat varusteet: Vaelluskengät. Metsäpalovaroitusaikana keitin. Kartta ja kompassi. Ensiapuvälineet. Hyttyssuoja. Kirves. Tulentekovälineet. Makuupussi ja makuualusta.

Ehdotus etapeiksi:
1. etappi 13 km (3,5 t) Möhkö – Pohjoinen Pitkäjärvi
2. etappi 11 km (4 t) Pohjoinen Pitkäjärvi – Särkkäjärvi
3. etappi 11 km (4,5 t) Särkkäjärvi – Kaunisjärvi
4. etappi 14,5 km (5 t) Kaunisjärvi - Jorho
5. etappi 12,5 km (3,5 t) Jorho – Naarva
6. etappi 12 km (4 t) Naarva – Saarikoski
7. etappi 10 km (4 t) Saarikoski – Suomunjoki 10 km
7. etappi 11-16 km (4-5 t) Suomunjoki – Patvinsuon Kurkilahti (tai Suomun opastuskeskus)
Kurkilahti on Susitaipaleen virallinen aloitus/päätöskohta. Jos jatkaa matkaa opastuskeskukseen, saunan käytöstä ja sisämajoitusmahdollisuudesta kannattaa sopia soittamalla etukäteen.

Reitin ylläpitäjä: Ilomantsin kunta, Patvinsuon osalta metsähallitus.
Vetolautat talviteloilla 24.10.2017

Kartat: (HUOM: Loppuunmyyty. Ilomantsin matkailukartta 1: 100 000. Voi löytyä kirjastoista) Patvinsuon ulkoilukartta 1 50:000 Metsähallitus.

Majoitus ja palvelut: Ilomantsissa Möhkön kylän palvelut, Rajakartano, Savottakahvila Möhkön Manta, Mantan majoitus- ja luontopalvelut, Ruukkimuseo. Kyläkauppa lopettanut. Matkailuinfo Ruukkimuseon opastuksessa. Savottakahvila Möhkön Mantassa ruokaa ja elintarvikkeita. Taksi. Naarvassa maatilamatkailuyrittäjiä, pihatelttailua, saunat, taksi. Patvinsuon kansallispuiston luontotuvan yläkerrassa vuoteita, sauna, leirintäalue. Luontotupa avoinna päivittäin kesäaikana.
Jos lähdet vaellukselle Möhköstä (aloituspisteessä ei ole paikoitusaluetta), voit jättää auton Ruukkimuseon parkkipaikalle. Ilmoita lähtö-ja paluuaikasi museon infoon tai jätä viesti auton tuulilasiin jos museo on kiinni.
Julkisia kulkuyhteyksiä heikosti.
Uusi Pogostan kierros (91 km) kulkee osittain jo olemassaolevilla poluilla. Yhdyslenkit Petkeljärvi-Möhkö ja uusin Kulkijan taival, joka yhdistää Susitaipaleen ja Taitajan taipaleen. pogostankierros.fi« Takaisin

 
©2004 PK Media Service Oy