VaellusKalastus

 

   

Vaeltajan avaimet

Reittiesittelyjen logiikka
Vaellus.info esittelee 28 reittiä, joista 24 on patikointireittiä ja 2 maastopyöräreittiä. Talven hiihtoladuista esitellään kaksi laturetkeä.

Päivän polut
Suurin osa on ympyrälenkkejä.

Kahden päivän polut
Osa niistä venyisi helposti kolmenkin päivän poluiksi.

Pitkät polut
Karhunpolku on suosittu myös maastopyöräilyreittinä. Karhunpolun pyöräilyreittisuositus onkin merkitty Karjalan Kierros 3, Lieksa -matkailukarttaan.

Pyöräilyreitit
Joensuun matkustajasatamasta alkavasta Jaamankierroksesta on olemassa erillinen opaskartta, jossa vaihtoehtoiset pyöräosuudet on merkitty.
Kolin pyöräilyreittejä ei ole merkitty maastoon eikä alueen retkikarttoihin. Karttojen käyttö näillä reiteillä on suositeltavaa.

Salmiakit auttavat
Salmiakkikuvioiden määrä ilmaisee reitin vaativuustason.
Yhden kuvion reitti on helppo. Sillä pärjää yleensä heikompijalkainenkin.
Kaksi salmiakkia: reitin tietoihin on perehdyttävä etukäteen ja valittava varustus sen mukaan.
Kolmen salmiakin reitti on vaativa: polulla on pituutta, se on muhkurainen, kenties kivinen, siinä on rankkoja nousuja ja laskuja.
Taajamien ulkopuolella oleville reiteille pääsemiseksi tarvitaan lähes aina henkilöauto.

Vierailla kielillä
Maakunnan kansallispuistoista (Koli, Petkeljärvi, Patvinsuo) ja Ruunaan retkeilyalueesta löytyy esitteitä englanniksi ja saksaksi. Myös luontopolkujen opastaulujen tieto on usein saatavissa ainakin monistettuina käännöksinä opastuskeskuksista tai luontotuvista.
Kolin poluilla Kasken kierroksen opastaulujen teksti on maastojen infotauluissa myös englanniksi; Paimenenpolun tekstit ovat suomen ja englannin lisäksi myös saksaksi ja venäjäksi.
Outokummussa Särkiselän opastaulujen tieto on myös englanniksi.

Lisätietoa ja karttoja
Maakunnan matkailumahdollisuuksista lisätietoja keskitetysti Pohjois-Karjalan matkailumarkkinointiyhtiö Karelia Expert matkailupalvelusta, jonka pääpaikka on Joensuussa Carelicumissa (Koskikatu 5), www.kareliaexpert.fi. Muista poluista kertoo Suomen retkeilyopas (Antero Rautio & Seppo. J. Partanen, Edita Publishing Oy ja Metsähallitus).
Karttoja voi ostaa mm. Carelicumista sekä Pohjois-Karjalan maanmittaustoimistosta, Kauppakatu 40 B Joensuu. Kuntien matkailuinfoista saa paikallisten vaellusreittien karttoja.
Metsähallituksen ja sen alaisen Villin Pohjolan palveluista (reitit, kämpät, opastuspalvelut, kalastus- ja metsästysluvat ym.) tietoa internetistä osoitteesta www.luontoon.fi.

 
©2004 PK Media Service Oy